Rollbesättning för film, TV- och reklam samt kurser i filmskådespeleri- och casting.


Kurser

Casting för film och TV – Hur går det till?

En tvådagars workshop

Kursen syftar till att ge deltagarna verktyg till att förbereda sig så väl det går inför provfilmning. Efter avslutad workshop ska man ha kunskap om hela castingkedjan: vem bestämmer vad i en produktion och hur ser en rollsättares förutsättningar ut. Framförallt vill vi att dessa två dagar ska hjälpa skådespelaren att programmera sig till att se auditions som en del i arbetet och älska det!

Bakgrund: Idag är det lättare än någonsin att som skådespelare bryta igenom och nå ut genom olika medier och att sälja in sig med egna provfilmningar. Samtidigt har kraven på vad skådespelaren själv kan göra för att få en roll hårdnat. De som förstår och kan hantera de olika leden för att ro i en roll i hamn har en stor fördel.

Kursbeskrivning: Vi går igenom hur en roll tillsätts – från ax till limpa: deltagarna får insikt i hur castingprocessen skiljer sig åt mellan olika genrer och hur man bäst förbereder sig. Teori varvas med praktiska övningar och fejkade provfilmningssituationer. Övning ger färdighet även inom detta område. Vi går igenom olika filmtermer som kan vara bra att veta första gången man kommer ut på set. Stor del av arbetet läggs också vid marknadsföring, vad det finns för aktörer i branschen och hur man kommer i kontakt. Det finns även möjlighet att utöka/anpassa kursinnehållet till mer renodlade övningar i filmskådespeleri.

Förkunskaper: Grundläggande skådespelarvana.